Sydtur ’Classic‘ 2025

Skiklubben Bossanova skal til Livigno, Italien i uge 12, 2025!!! Turen er åben for tilmeldinger.

Ski-området

Livigno by og dal er højtliggende i 1.816 moh i det nordlige Italien tæt på Schweiz. I området stås på ski på virkelig gode velpræparerede pister fra 1.816 moh til 2.796 moh. Området har et specielt alpin mikroklima, som giver stabil frost, høj solstatistik og er samtidig blandt det mest snesikre i Alperne. Ski sæson er fra sen november til tidlig maj og ifølge sne statistik, falder det meste sne i marts og april.

Der er 2 separate ski områder, fordelt på hver sin side af Livigno dalen. Begge områder har mange gode og brede boulevarder. Østvendte Carosello bjergside har mange blå og røde og vestvendte Mottolino bjergside har mange røde og sorte. Ski området har 115 km piste (12 sort, 37 rød og 29 blå) og 31 lifts (6-cableways 13-chairlifts, 11-ski lifts). Derudover vil Livigno være vært for snowboarding og freestyle skiing i vinter-OL i 2026.

Byen

Livigno er, med sine 6.500 indbyggere, en lang lineær udstrakt by, der følger den gamle hovedvej i dalen. Den er stadig meget autentisk med en skøn blanding af italiensk landsbyliv og et moderne skisportssted, hvor gamle huse ligger side om side med design forretninger. Byen, har toldfri status, som betyder, at man kan shoppe spiritus, parfume, sportsudstyr og elektronik told- og momsfrit. 3 km fra vores hotel, findes det travle centrum med 250 butikker med mange high-end mærkevare/brand varer, barer, restauranter og diskoteker, der indbyder til underholdning og fornøjelser.

God afterskiing i Livigno

Afterski barer ligger ved bunden af pisterne samt i byens centrum, hvor der er garanti for fuld musik og fest. Et af de mest populære steder er ’Stalet’, som ligger for foden af Carosello gondolen. Mange af de danske rejsebureauer holder afterski her nogle gange i løbet af ugen. Et andet sted med godt gang i den er ’Tea Del Vidal’, der ligger for foden af Mottolino liften. I byen kan ’Helvetia’ og ’Kuhstall’ besøges for levende musik.

Hotellet

Vores hotel i Livigno er det 3 stjernede familie-ejet Hotel San Rocco. Hotellet er et lille intimt og hyggeligt hotel med 20 værelser. Det har italiensk charme, atmosfære i ældre stil og sin egen bar og dagligvare butik. Opholdet er med halvpension og beskrives som typisk enkelt og ægte kvalitets hjemmelavet bjerg mad fra Valletina tradition. Til aften en fin salat buffet, hvor efter der vælges mellem 3 forretter og 3 hovedretter og en overvældende dessert liste. Morgenmaden er fra buffeten.

Generelt kan værelserne være forskellige i indretning, størrelse og med eller uden balkon. De første 9 værelser er med balkon og efter først til mølle princip. Senge i dbl værelserne er dobbelt senge, som kan skilles fra hinanden. Alle værelserne er indrettet med tv, free Wi-Fi og eget bad. Desværre er der ikke enkeltværelser på hotellet, så det vil være dobbeltværelse pris med tomsengstillæg på 3000 kr.

Det er 200m til San Rocco Ski Area og 500 m til hoved lift Carosello gondol. Der kører gratis skibusser/bybuslinjer 50 meter fra hotellet – der er 6 buslinjer i Livigno, 2 af dem kører forbi San Rocco, og de kører hvert 15. minut.

Skileje


Nortlander har en aftale om diverse skipakker med favorable priser hos Skialgo-Noleggio skibutik, som ligger på den anden side af vejen ved hotellet. Se skileje priser i tilmeldingsskemaet.

Ski-undervisning eller Off-piste guide

Turen er primært for letøvede og øvede voksne ski entusiaster og opefter. Vi benytter, den lokal danske skiskole i Livigno. Alle tilbydes 4 dages undervisning på i alt 12-15 timer, afhængig af aftalen med skiskolen. Holdene inddeles hjemmefra men der kan, ved behov, justeres på destinationen af skiskolen. For at vi kan placere alle på det niveaumæssige rigtige hold, er det vigtigt, at du udfylder tilmeldingsskema om antal uger på ski og antal ugers undervisning. De letøvede tilbydes gruppeundervisning med de øvrige danske feriegæster på destinationen.

I stedet for undervisning, kan der vælges at køre 12 timers off-piste (4 timer x 3 halve dage), med lokal bjergguide Giuseppe Bianchetti i en åbne gruppe (2-7 pers) med de øvrige feriegæster på destinationen. I tilfælde af dårlig sneforhold, kan deltagere enten tilbydes alm. undervisning, reduceret antal off-piste timer eller få allokerede penge retur. Derudover er Livigno populær for heliskiing. For eksempel, 850 eu (gruppe på 4) for 1 helikopter løft og 500 eu pr ekstra løft.

Din tilmelding til undervisning eller off-piste, er som udgangspunkt bindende, da der skal beregnes økonomi for antal instruktører / bjergguider. Kontakt arrangør, hvis der er spørgsmål.

Transport med fly

 • Forventet fly afgang: Kastrup – Innsbruck, lørdag kl. aften den 15.03.2024. Ankomst er kl. 23–24.
 • Forventet fly retur: Innsbruck – Kastrup, lørdag kl. eftermiddag den 22.03.2024.
 • Transfer: Innsbruck Lufthavn – Livigno ca. 3–3½ timer. 
 • Bagage: 1 stk bagage på max 15 kg samt 1 stk håndbagage på max 5 kg. Se Tillæg for ski med fly.

Priser

Priserne fremgår af nedenfor stående skema. Prisen omfatter fly, transfer, hotel med halv pension, 6 dages liftkort og ski undervisning eller off-piste guide.

Delt dbl værelseEnkelt værelse
12.150 kr.15.150 kr.

Tillæg

 • Ski med fly er 500 kr. Dette omfatter 1 par ski, stave + 1 støvletaske og skal bestilles på tilmeldingsskemaet.
 • Se skiudlejningspriser i tilmeldingsskemaet.

Fradrag

 • Senior rabat (fyldt 65 år) på -300 kr.
 • Der er børnerabat på liftkort for dem under xx år.
 • Bus er -1850 kr pr per. Kontakt arrangøren, hvis det er aktuelt.
 • Kør selv er -3100 kr pr per. Kontakt arrangøren, hvis det er aktuelt.

Tilmelding / Fri afbestilling / Betaling

Fri afbestillingsfrist til 01 september 2024.

Der håbes, at I vil tilmelde jer tidligt, så vi har en ide om, hvad der skal planlægges. Efter 01.09.2024 kan vi tilbyde plads på turen i den udstrækning, vi kan få værelser og flypladser. Du skal desuden være opmærksom på, at klubben som udgangspunkt ikke tilbagebetaler det indbetalte depositum ved afbud efter 01.09.2024, med mindre pladsen kan afsættes til anden deltager uden omkostninger for klubben.

Udfyld venligst tilmeldingsskemaet som sendes til Howard@bossanova.dk

Du er tilmeldt, når vi har modtaget din indbetaling af depositum på 2000 kr pr deltager og vi har modtaget dit tilmeldingsskema. Der indbetales til reg.nr. 6610 konto nr. 0002836236. Du modtager en bekræftelse på mail, når vi har depositum / tilmelding. Husk at angive navn/navne/Livigno u.12 ved alle indbetalinger.

Restbeløbet skal indbetales 8 uger inden afrejse. Senest fredag d. 10.01.2025.

For at deltage på turen, skal du være medlem af Bossanova og have betalt kontingent for sæsonen 2024/2025. Er du endnu ikke medlem, kan du læse mere om, hvordan du bliver det, på vores hjemmeside https://bossanova.dk

Afbestillingsregler er følgende:

 • Ved afbestilling mere end 60 dage før afrejsedagen mistes hvad der svarer til flybillettens pris, depositummet på 2.000 kr. pr. person samt evt. afbestillingsforsikring. Dog minimum 5.000 kr. pr. person. Er rejsens samlede pris mindre end 5.000 kr., mistes hele rejsens pris. 
 • Sker afbestilling mellem 60 dage før afrejsedagen og 14 dage, før det i rejsedokumentet anførte afgangstidspunkt, har rejsearrangøren ret til at beregne sig 75% af rejsens totale pris. Dog minimum 5.000 kr. Er 75% af rejsens total pris mindre end 5.000 kr., mistes hele rejsens pris.
 • Sker afbestilling senere end 14 dage før afrejse, har rejsearrangøren ret til at beregne 100% af rejsens totalpris i afbestillingsgebyr. 
 • Ved afbestilling af hele rejsen er det ikke muligt at få refunderet delelementer af rejsen (liftkort, skiskole, transport), da det indgår og er en del af pakkerejsen. 

Forsikring

Afbestillingsforsikring kan bestilles hos eget forsikringsselskab eller hos rejsebureauet. Se: https://www.idraettensforsikringer.dk for forsikringsbetingelserne.

Italienske myndigheder har indført et krav om obligatorisk ansvarsforsikring, når man deltager i skisportsaktiviteter på de italienske skisportssteder. Italien er i forvejen et af de mest restriktive skisportsnationer, når det kommer til sikkerhed. Ansvarsforsikringen, som nu er blevet obligatorisk i Italien, hører under indboforsikringen. Hvis ikke der kan vise en forsikringspolice, kan du få en bøde på mellem 100 og 150 Euro og få liftkortet inddraget. Medbringes på engelsk.

Forbehold

 • Hotel værelser kan være forskellige i indretning, størrelse og med eller uden balkon. 
 • Skiudlejningspriser kan varierer i løbet af 9 måneder tilløb.
 • Turistskatten betales af deltager direkte til hotellet.
 • Turen med mindre end 18 deltagere gennemføres ikke.

Arrangører

Howard Jack Riley / 2758 8044 / Howard@bossanova.dk
Support: Hanne Dybdahl / 2635 8044 / Hanne@bossanova.dk

Nortlander er teknisk arrangør.

Livigno ski fakta, links m.m.

Byens højde1815 moh
Højeste skiløb2785 moh
Laveste skiløb1815 moh
Antal km pister115 km
Nærmeste lift200 m
Nærmeste skibus50 m
Skialgo-Noleggio skiudlejning25 m
Pistekort over Livigno