Sydtur, uge 7 2023

Årets brag af en nyhed. Uge 7 – de schweiziske alper

Turen går til Schweiz – til Saas Grund, i Kanton Wallis en destination som Bossanova aldrig før officielt har været på. ’Officielt’ fordi vi var 3 familier fra Bossanova, der i uge 7 2022 rent faktisk var på destinationen – og synes det var så fedt, at vi nu har booket stedet til 2023. Turen er naturligvis lavet for familier med skolesøgende børn, men den er åben for alle klubmedlemmer, unge som gamle.

Området – Saas Grund og Saas Fee

Skiområdet Saas Grund (1550-3200m) ligger kun 200 m fra Gruppehuset Frohsinn hvor vi bor. Området er kun 36 km stort, men til gengæld er det 36 km med stor, stor kvalitet og sværhedsgrad. Der er begynderbakke, men generelt for både Saas Grund og Saas Fee så gælder det at det ikke er supervelegnet forabsolut nybegyndere. Man skal helst have prøvet det før. I Saas Grund har de også mulighed for at kælke.

Skiområdet Saas Fee (1800m)  ligger en bustur væk fra vores gruppehus max. 7 min. Bus er inkluderet i liftkortet. Stoppestedet er 200 m fra huset. Saas Fee har 120 pisteKM. Høj kvalitetspister og god sne. Mulighed for markeret off-piste. Højdemeter op til 3.600 m. Gletcherski. Et af de højestbeliggende skisportsteder i Europa. 18 toppe over 4.000 m i dalen.

Der er skilejemuligheder 100 m fra huset.

Vi skal bo i et gruppehus – hvor det centrale bliver fælles madlavning, hyggestunder, unger der render rundt og har det sjovt og afslappede forældre, der får en lille drink før maden. Hvad huset ikke har i høj komfort eller luksus har det i pris, charme og beliggenhed.

PRISER

Inkl liftkort. (eksklusiv transport og mad – bemærk at prisen reduceres hvis vi opnår deltagelse på 35 eller over).

Voksen 5400,00 – Ungdom (16–19) 4.800,00 – Barn (6–15) 4.000,00, under 6 år eller uden liftkort 2.650,00.

Prisen inkluderer: Overnatning i gruppehus lørdag–lørdag, samt skiliftkort 6 dage for begge områder – Saas Grund og Saas Fee. Maden arrangeres i fællesskab i fælles køkken. Udgiften vil ligge på ca. 700-1000 kr per person (inkluderer morgenmad 7 dage, frokost 5 dage og aftensmad 5 dage).

Transport

Transport er for egen regning, og er egenarrangeret.

  • Kør-selv. Det er 1300 km hver vej. (beregn + DKK 700 kr i vej/tog-udgifter, + evt færge)
  • Fly – Zurich og Geneve er bedst da det er togforbindelse direktet til Visp, hvor man stiger over i bus op til byen. Tager 3½ time. (tog + bus er ca DKK 700 kr)

Overnatning i gruppehus byen Saas Grund, Haus Frohsinn, dansk ejet.

  • Stort fælles køkken
  • Stort fælles opholdsrum/spisesal
  • Fælles madlavning (morgenmad, frokostpakker, aftensmad) Man får 1 morgenmads- og 1 aftensmadstjans hver på hele ugen
  • Værelser med forskellige størrelser (2-3-4-6 personers rum)
  • Toilet og bad på gangen (gælder for alle værelser)
  • Mulighed for fælles børnerum. Derfor kan det komme på tale at man i så fald som forældre skal dele rum med en anden forælder, hvis man er aleneforældre, men alles ønsker vil forsøgt tilgodeset.

Frokost

Begge skisteder har varmestuer til medbragt mad, og på begge steder kan man med stor sikkerhed efterlade sin rygsæk på et knudepunkt for at vende retur til frokost og spise/drikke i varmestuen. Der findes også restauranter ude i terrænet.

Aftensmad

Oplægget bliver at vi spiser 5 aftener i gruppehuset og 2 aftener ude. 1 aften hvor vi alle spiser ude på Hotel Alpha hvor vi kender ejeren, og en aften hvor de ”voksne” spiser ude ’alene’ på  et sted udvalgt af dem selv, mens at børnene har en pizzanight ’alene hjemme/fest’. Disse 2 aftener er ikke inkluderet i prisen.

Yderligere kommentarer

For at gennemføre turen skal vi betale for minimum 35 personer.

Prisen er beregnet på 25 personer. Hvis vi når 35 personers deltagelse eller mere bliver den dermed billigere. Dette vil komme deltagerne til gode.

Huset har plads til 45 personer.

Det planlægges ikke at medbringe instruktører.

Betalt medlemskab er et krav for at deltage på turen.

Tilmeldingsfrist 15. september, men gerne før. Depositum på 1500 kr pr deltager indbetales senest 15. september. Tilmeld dig på jette@bossanova.dk

Turen er velegnet til at medbringe bedsteforældre. Især Saas Fee er en hyggelig by at gå rundt i, og Saas Grund har mange vandremuligheder. Begge byer har flere supermarkeder, bagere, slagterbutik, etc.

Turen er ikke kun for familier med børn. Den er også velegnet til unge, da især Saas Fee har mange fede features til ’de unge’ 😊 – og et fedt natteliv.

Der er mulighed for at tage på en 1-dagstur til Zermatt (planlægges af den enkelte).

Fun facts: Jette har boet i byen i 2 år tilbage i 1993-94. Ingemaj som ejer Haus Frohsinn er dansk (aalborgenser) har boet der siden 1993.  Frederikke er kommet her siden hun var 2 mdr – og kender alle smutvejene.

Turarrangører er Jette, Erik og Frederikke.

Home (chalet-frohsinn.ch)