Sydtur – uge 7, 2024 de schweiziske alper

Turen går til Schweiz – til Saas Grund, i Kanton Wallis en destination som Bossanova var på i 2022 og 2023, og derfor har vi booket stedet også til 2024. Turen er åben for alle klubmedlemmer, unge som gamle, singler og familier.

Området – Saas Grund og Saas Fee

Skiområdet Saas Grund (1550-3200m) ligger kun 200 m fra Gruppehuset Frohsinn hvor vi bor. Området er kun 36 km stort, men til gengæld er det 36 km med stor, stor kvalitet og sværhedsgrad. Der er begynderbakke, men generelt for både Saas Grund og Saas Fee så gælder det at det ikke er supervelegnet for absolut nybegyndere. Man skal helst have prøvet det før.

Skiområdet Saas Fee (1800m) ligger en 7 min. bustur væk fra vores gruppehus. Bus er inkluderet i liftkortet. Stoppestedet er 200 m fra huset. Saas Fee har 120 piste km. Høj kvalitetspister og god sne. Mulighed for markeret off-piste. Højdemeter op til 3.600 m. Gletcherski. Et af de højestbeliggende skisportsteder i Europa. 18 toppe over 4.000 m i dalen.

Liftkortet inkluderer også området Saas Almagell. De fik en ny lift sidste år men beregn blot ½ dag der.

BERGFEX: Piste map Saas-Fee – Panoramic map Saas-Fee – Map Saas-Fee

Vi skal bo i et gruppehus – hvor det centrale bliver fælles spisning, hyggestunder, unger der render rundt og har det sjovt og afslappede forældre, der får en lille (stor) drink før maden. Hvad huset ikke har i høj komfort eller luksus har det i pris, charme og beliggenhed. Køleskab i spisesalen til egen beholdning. Home (chalet-frohsinn.ch)

Priser

inkl 6 dages liftkort

Voksen6.700 kr.
Ungdom (16–19)6.250 kr.
Barn (6–15)5.200 kr.

tillæg for enkeltværelse: +1.500 kr. (der er 3 stk)

Prisen inkluderer:

  • Overnatning lørdag–lørdag
  • Liftkort 6 dage for 3 områder Saas Fee, SaasGrund og  Saas Almagell.
  • Fuld pension. Maden laves af vores danske »Mutti Ingemaj« og inkluderer morgenmad 7 dage, selvsmurt madpakke 7 dage og aftensmad 5 dage. Sengetøj er inkluderet, men ikke håndklæde.

Transport er for egen regning, og er egenarrangeret.

  • Kør-selv. Det er 1300 km hver vej. (beregn + DKK 700 kr i vej/tog-udgifter, + evt færge)
  • Fly – Zurich, Basel og Geneve er bedst da det er togforbindelse direktet til Visp, hvor man stiger over i bus op til byen. Tager 3½ time. (tog + bus er ca DKK 700-1000 kr børn gratis).

Overnatning i gruppehus byen Saas Grund, Haus Frohsinn, dansk ejet.

  • Stort køkken – som dog er ’off-limit’ nu hvor vi har mad inkluderet
  • Stort fælles opholdsrum/spisesal
  • Værelser med forskellige størrelser (2-3-4-6 personers rum)
  • Toilet og bad på gangen (gælder for alle værelser)
  • Mulighed for fælles børnerum. Derfor kan det komme på tale at man i så fald som forældre skal dele rum med en anden forælder, hvis man er aleneforældre, men alles ønsker vil forsøgt tilgodeset. 

Frokost: Begge skiområder har varmestuer hvor man kan spise medbragt mad, og på begge steder kan man med stor sikkerhed efterlade sin rygsæk på et knudepunkt for at vende retur til frokost og spise/drikke i varmestuen. Der findes også restauranter ude i terrænet.

Aftensmad: Vi spiser 5 aftener i gruppehuset sammen, og 2 aftener ude på egen regning. 1 aften hvor vi alle spiser ude på Hotel Alpha hvor vi kender ejeren (valgfrit om man vil deltage), og en aften hvor de ”voksne” spiser ude ’alene’ på et sted udvalgt af dem selv, mens at børnene har en pizzanight ’alene hjemme/fest’. Disse 2 aftener er ikke inkluderet i prisen.

Yderligere kommentarer

Huset har plads til 45 personer (men så er alle sengepladser udnyttet og dette er ikke planen).

Betalt medlemskab af klubben er et krav for at deltage på turen.

Tilmeldingsfrist 15. Oktober men gerne før.

Depositum på 1550 kr pr deltager indbetales på klubben konto, reg.nr. 6610 konto nr. 0002836236, med følgende info i beskedfeltet: ”Depositum uge 7”. Husk at angive navn/navne ved alle indbetalinger.

Tilmeld dig på jette@bossanova.dk

Turen er velegnet til at medbringe bedsteforældre (spørg for pris). Især Saas Fee er en hyggelig by at gå rundt i, og Saas Grund har mange vandremuligheder. Begge byer har flere supermarkeder, bagere, slagterbutik, etc.

Der er mulighed for at tage på en 1-dagstur til Zermatt (planlægges af den enkelte)

Der er rabatterede skilejemuligheder 100 m fra huset. 

Mulighed for at ankomme fredag aften. Mulighed for 6,5 og 7 dages liftkort. 

Fun facts: Man kan kælke i Saas Grund onsdag aften. Dette gjorde vi i 2022 og 2023. Hylende morsomt. 

Turarrangører er Jette Ihlemann, Tlf. 23316847.