Sydtur ‘Classic’ 2017

Årets Klubtur 2017 – Val Thorens uge 12

Billede1

Så er der åben for tilmeldingen til årets klassiske Syd tur.

Turen går til Val Thorens i Frankrig i uge 12 fra d. 18. til d. 25. marts.

Val Thorens behøver vel ikke nogen Introduktion……. det er skiområdet over alle skiområder.

Val T. har skiløb for enhver smag, begynder område omkring Val T. , hyggelige skovpister, stejle pukkelpister og mulighed for udflugter i det 600km store område: de 3 dale. Derudover byder Val T. på masser af off-piste. Læs mere om off piste senere. Vanen tro er der selvfølgelig afterski og hygge med nye og gamle ski venner på programmet, mon ikke også vi synger en sang eller anden fælles bossa-underholdning, måske bliver den omnologiske postkasse sat frem.

Vi anbefaler tidlig tilmelding og der er igen 300 kr. i rabat, hvis du tilmelder dig før 1. oktober 2016.

Rejsebureauet Danski skriver om Val Thorens
Tag på skiferie til Val Thorens og oplev Europas højeste og mest effektive skisportsdestination med adgang til 600 km. pister. De 3 Dale indbefatter ud over Val Thorens skisportsstederne Les Menuires, St. Martin de Belleville, Meribel, La Tania og Courchevel. Val Thorens ligger i 2300 m. højde og er dermed Europas højest beliggende skisportsdestination, hvilket gør området meget snesikkert. De 600 km. pister i De 3 Dale er nogenlunde ligeligt fordelt på blå, røde og sorte pister. Liftsystemet er utrolig effektivt, så I kan sagtens nå at løbe til de andre dale og byer på en dagstur. Samtidig er der rig mulighed for offpiste i selskab med en bjergguide enten fra Cîme de Caron-toppen eller Boismint-liften, hvor I kan påbegynde offpiste ruten “Lac de Lou”; en smuk naturoplevelse langt fra pistefræs, byliv og andre skiløbere. Eller I kan få bjergguiden til at tage jer med ud i det bagvedliggende, skønne naturreservat “Parc National de la Vanoise”, hvor den urørte puddersne venter. 

Billede2

Byen
Val Thorens er en stor og moderne by med mange faciliteter. Der er gode indkøbsmuligheder med et stort udvalg både i supermarkederne, delikatesseforretningerne og udstyrsbutikkerne. Hvis ikke de 600 km. piste har tappet al energien efter en skidag, er der rig mulighed for afterski på en af de mange pubber, caféer eller barer.

 

Danski skriver om Hotellet
I den øvre og roligere del af Val Thorens ligger Danskis Klubhotel La Marmotte. Hotellet har den perfekte placering lige ud til pisterne, så man kan gå fra skikælderen direkte ud på ski.  

I receptionen/lobbyen er der et hyggeligt sofaområde med autentisk kobberpejs samt en bar. I forlængelse af dette ligger restauranten med udsigt til pisterne og den nedre bydel af Val Thorens, så man under maden kan nyde pisterne og den bjergtagende udsigt som alperne har. 

Værelserne er alle pæne og i en meget karakteristisk alpestil med træ på væggene, samt TV og bad og toilet. Der findes forskellige dobbeltværelser, nogle med mulighed for opredning og 3- 4 sengs værelser. Alle værelser har bad/toilet og balkon, men der vil være tillæg for de værelser med sydvendt balkon. (150kr)
Ophold er med halvpension, bestående af morgenmadsbuffet og aftenmenu, lavet af Danskis egne kokke. Køkkenet er lukket onsdag aften. Til afterski og efter middagen tilbyder bartenderne den gode kaffe, spændende drinks, vin, øl og vand. 

Der er gratis WiFi på hotellet.

 

Vi har 47 pladser på dette hotel og det vil blive booket efter først til mølle

Billede3 

Undervisning
Undervisning er en god lejlighed til at forbedre dit skiløb og samtidig hygge dig med turens andre deltagere.

Alle bliver tilbudt 3-4 dages undervisning på i alt 15 timer med undervisning på det niveau, som passer til dig.  Holdene sættes hjemmefra, men der vil, ved behov, justeres på destinationen. Det er derfor vigtigt, at du udfylder tilmeldingsskema om antal uger på ski og antal ugers undervisning. Vi benytter, så vidt muligt, klubbens egne instruktører, men kan ved for få tilmeldte begyndere, blive nødt til at benytte den lokale skiskole.

Børn skal være fyldt 6 år for at kunne deltage i undervisningen. Der tages forbehold for få tilmeldte eller forskellige niveauer og vi kan blive nødt til at sætte børn på et voksenhold eller blive nødt til at benytte den lokale skiskole.

 

Off-piste
Området byder på meget off-piste, både over og under trægrænsen.

Vi gentager succesen fra de sidste år og tilbyder igen i år, i stedet for undervisning, 2 dage med lokal bjergguide (engelsktalende, måske dansk). Dette er et tilbud til jer, som ønsker at blive guidet til det bedste i området og vi håber på god sne.

Vi håber på så stor interesse, at vi kan tilbyde hold på flere niveauer. Off-piste vil dog kun blive tilbudt, hvis der er tilmeldinger nok (minimum 6 deltagere), ved for få tilmeldte eller for forskellige niveauer, vil man få alm. undervisning. Hvis der ikke er tilstrækkelig tilmelding, kan klubbens medlemmer selv arrangere en off-piste tur lokalt. Klubben vil i være behjælpelig med at arrangere dette.

 

Transport
Turen kan arrangeres både med formiddags og eftermiddags fly og som kør-selv. Ved formiddagsfly får man kun 6 skidage, der er et begrænset antal pladser. Først til mølle princip. Ved eftermiddagsfly er der mulighed for at stå på ski om lørdagen inden afrejse. Se priser for diverse tillæg under punktet priser.

Vil du spare en tusse, er bus en mulighed.

 

Med fly
Formiddagsfly: Kastrup til Grenoble lørdag d. 18. marts kl. 10:15 og retur fra Grenoble til Kastrup lørdag den 25. marts med ankomst ca. kl. 15:00.

Eftermiddagsfly: Kastrup til Chambery lørdag d. 18. marts kl. 17:40 og retur fra Chambery til Kastrup lørdag d. 25. marts ankomst ca. kl. 23:00.

Transfertid: Grenoble- Val T. ca. 3 timer, Val T. – Chambery ca. 2 ½ time
Kør-selv
Værelserne er til rådighed fra kl.16 den 18.marts. Der checkes ud lørdag den 25. marts kl.10

 

Priser
Priserne fremgår af nedenstående skema. Prisen dækker den valgte transportform, indkvartering med halv pension, 6 dages lokalt liftkort (dækker 150 km piste og med mange gode pister af forskellig sværhedsgrad, mange vil måske have nok her) og undervisning eller 2 dages off-piste guide:

 

Voksen Fly 8900 kr. Bus 7900 kr.    Kør selv 6550 kr.
Børn 7500-8700kr, kontakt Hanne for info Bus – 1000 kr.    Kør selv – 2350 kr.

 

  • Der er 300 kr. rabat pr. person ved tilmelding før 1. oktober 2016.
  • Tilmeldingsfrist 10. dec. 2016.  Gebyr for senere tilmelding: 200 kr.
  • Tillæg: 3 dale 6 dage: 430 kr.
  • Tillæg: 3 dale 7 dage: 770 kr.
  • Tillæg: 7. dag lokalt: 280 kr.
  • Tillæg skitransport: 375 kr.
  • Enkeltværelsestillæg: 3000 kr. (Desværre niveau på hotel i Frankrig)

 

Skileje
På Danski’s hjemmeside, www.danski.dk, kan du finde information om diverse skipakker og priser. Når du har besluttet dig for, hvad du evt. vil leje, udfylder du tilmeldingsskemaet med pris og navn på valgte pakke.

 
Tilmelding
Arrangørerne af turen er Tina Lorenzen og Hanne Dybdahl.

Udfyld venligst tilmeldingsskemaet, som er sendt ud separat og send det til Hanne på e-mail: Hanne@bossanova.dk.

Tilmeldingsskema – klik her

Du er tilmeldt, når vi har modtaget din indbetaling af depositum på 1.500 kr. pr. deltager og vi har modtaget dit tilmeldingsskema. Du modtager en bekræftelse på mail, når vi har din tilmelding.

Restbeløbet skal indbetales senest d. 30 januar 2016.
Der indbetales til reg.nr. 6610 konto nr. 2836236. Husk at angive navn ved alle indbetalinger.

For at deltage på turen, skal du være medlem af Bossanova og have betalt kontingent for sæsonen 2016/2017. Er du endnu ikke medlem, kan du læse mere om, hvordan du bliver det, på vores hjemmeside www.bossanova.dk

Du skal desuden være opmærksom på, at vi ikke tilbagebetaler depositum ved eventuelt afbud. Afbestillingsforsikring skal du bestille hos dit eget forsikringsselskab.

 

Forsikring
Hjemrejseforsikringen er dækket af dit medlemskab af Dansk Skiforbund (Danmarks Idrætsforbund.

Se forsikringsbetingelserne på www.idraettensforsikringer.dk

Vi håber naturligvis, vi har vækket din skiappetit og at du vil deltage i dette års syd tur 😉

 

Har du yderligere spørgsmål kontakt:

Tina: Tina@bossanova.dk Tlf: +45 4033 1516

Hanne: Hanne@bossanova.dk Tlf: +45 2635 8044

 

Mange hilsner fra bestyrelsen

Bjørn, Janni, Nicholas, Kasper, Tobias, Tina og Hanne.