Sydtur ‘Classic’ 2018

Post kort Passo Tonale

 

Bossanova – Uge 11 turbeskrivelse – Passo Tonale, Italien

Uge 11 går turen til Passo Tonale som ligger i et snesikkert område i 1800 meters højde, med 120 km piste. Området omfatter primært Adamello område med Passo Tonale, Ponti di Legno, Presena gletscheren som strækker sig op til 3000 meters højde. Omkring byen er der mange gode begynderpister.
Passo Tonale er også en del af Superskirama Dolomiti, som i alt byder på mere end 340 km pister som dækker skiområderne Folgarida, Andalo, Pinzolo, Monte Bondone og Madonna di Campiglio. For dem der er mere eventyr lystne og ønsker flere skimuligheder end i Adamello, kan I tilkøbe udvidet liftkort/dagskort til hele Superskirama Dolomiti området.

 

Turprisen tilbydes med 1 dag udvidet liftkort. Alle områder er et besøg værd og ski bus til nabo-områderne er ca.  40 minutters kørsel fra Passo Tonale.

 

Off piste
Der er muligheder for fantastisk off-piste. Passo Tonale har et ry for at være meget børnevenligt, og det betyder at der ikke er mange off-piste skiløbere. Der er virkelige gode muligheder for at finde uberørt puddersne, hvis man har en lokalkendt bjergguide med.

 

Langrend
Der er også gode langrends muligheder I Ponte di Legno, der nås med skiliften. Her findes en 9 km lang rute. I Vermiglio, der ligger 15 km væk med skibussen, findes i alt 25 km langrendsløjper fordelt på 6 ruter.

 

 

Hotel La Mirandola

Hotel La Mirandola ligger midt på bjerget med en fantastisk udsigt ud over Passo Tonale. Uden for hotellet kan I spænde skiene på og glide ud på pisten, der ligger 100 meter væk og starte dagens skiløb med en opvarmningstur ned til liften. I kan stå på ski indtil 100 meter fra hotellet, hvor man skal stage det sidste stykke til døren.

 

Hotellet er et gammelt kloster fra 1500-tallet og er meget enkelt at se på udefra. La Mirandola er konverteret indvendigt til et flot hotel med skønne rustikke rum og værelser. Der oser af charme og der er en rustik atmosfære med buede hvælvinger i receptionen og restauranten. Alle værelser er forskelligt indrettede – med trælofter og synlige bjælker. Værelserne er uden balkon.

 

Der er 2 sale på hotellet, som kan anvendes af store grupper. Et stort lokale med borde og træstole i forbindelse med restauranten og baren i stueetagen og en lounge med sofaer og bløde stole på 1. salen.

 

Efter dagens skiløb kan vi slappe af i Hotel La Mirandolas wellness-område, som tilbyder sauna, dampbad og jacuzzi. Prisen er 5 € for leje af håndklæde eller 10 € for leje af badekåbe.

 

I hotellets restaurant bliver der serveret en stor morgenbuffet. Om aftenen kan vi glæde os til en 3-retters menu med valgmuligheder, både lokale og andre italienske retter.

 

Byen
Ligger cirka 800 meter ned af vejen og her sørger hotellets private shuttle-bus for, at vi kan komme hurtigt frem og tilbage, når vi har brug for det – for eksempel til skiskolen eller en tur ned i byen om aftenen. Hotellets bus er gratis og der køres både dag og aften (dog inden for rimeligheder selvfølgelig).

 

Undervisning eller off piste med lokal guide

Alle bliver tilbudt 15 timers undervisning fordelt på 3-4 dage og på det niveau, som passer til dig.  Holdene inddeles hjemmefra, men ved behov justerer vi holdene på destinationen. For at vi kan placere dig på det niveaumæssige rigtige hold, er det derfor meget vigtigt, at du udfylder tilmeldingsskemaet med det antal uger på ski og antal dage/ugers undervisning, du har modtaget. Vi benytter, så vidt muligt, klubbens egne instruktører, men kan ved for få tilmeldte begyndere, blive nødt til at benytte den lokale skiskole.

 

Børn skal være fyldt 6 år for at kunne deltage i undervisningen. Der tages forbehold for få tilmeldte eller forskellige niveauer og vi kan blive nødt til at sætte børn på et voksenhold eller blive nødt til at benytte den lokale skiskole.
Du kan også vælge at køre 2 dages off piste med lokal bjergguide i stedet for undervisning mod et ekstra tillæg på kr. 250,-. Vi har jo efterhånden flere, der kører off piste, så vi håber at vi kan tilbyde hold på flere niveauer.  Off piste tilbuddet er dog med forbehold for at vi får tilstrækkelige tilmeldte.  Ved for få tilmeldte eller for forskellige niveauer, vil der tilbydes alm. undervisning.

 

Din tilmelding til undervisning eller off piste er bindende, så vi kan beregne hvor mange instruktører/bjerg- guider vi får brug for.

 

Transport

Turen kan arrangeres både med fly, bus og kør-selv. Ved fly får man 6 skidage. Tilmelding er efter ”først til mølle” princip. Se priser for diverse tillæg under punktet priser.

 

Med fly
Fly afgang: Kastrup til Innsbruck kl. 10.15 lørdag d. 10. marts med ankomst ca. kl. 12.05.

Fly retur: Innsbruck til Kastrup kl. 13.05 lørdag den 17. marts med ankomst ca. kl. 14.50.

Transfertid: Innsbruck – Passo Tonale ca. 3 timer.

 

Værelser
Vi har reserveret 25 dobbelt- og 4 enkeltværelser på hotellet frem til den 20.sept. 2017. Efter den 20. sept., kan vi tilbyde plads på turen, i den udstrækning, vi kan få værelser. Du er altid velkommen til at forhøre dig om der er plads.

Det er muligt at få en opredning på dobbeltværelserne, så der kan bo 3 personer.
Ud over de 4 enkeltværelser, kan værelserne også i begrænset omfang bookes til én person. Værelserne reserveres efter ”først til mølle”.

 

Priser
Priserne fremgår af nedenstående skema og inkluderer:
Fly, hotel med halv pension 7 dage, 6 dages liftkort Passo Tonale/Adamello(120 km) + 1 dag Superskirama Dolimiti Adamello/Brenta(340 km) samt 15 timers undervisning eller 2 dages off-piste med guide.

 

Tillæg skitransport ved fly: 400 kr.
Afbestillingsforsikring kr. 295. Se mere under afsnit ’Forsikring’.

 

Tilskud fra klubben
Klubben giver dig et tilskud til turen på 400 kr. hvis du tilmelder dig senest den 15. okt.. 2017.

 

Tilmeld. senest 15. okt. Tilmeld. efter 15. okt.
Pr. person i delt dobbelt værelse 8.200 8.600
Pr. person i 3 seng vær. Dobbelt + opredning 8.050 8.450
Pr. person i enkelt vær.  Maks 4 stk. 9.700 10.100
En person i dobbeltvær. 10.200 10.600
Junior født 01.01.01 – 30.11.09 7.750 8.150
Børn født 01.12.09 – 02.05.18 6.550 6.950

 

 

Bus

I stedet for at flyve, kan du også vælger at køre med 5-stjernet komfort bus med afgang fredag ved frokosttid. Hjemkomst søndag eftermiddag. Der er et fradrag  på 1.200 kr. i forhold til at rejse med fly.

Kør selv
Der er et fradrag på 1.950 kr. ved at køre selv i forhold til at rejse med fly.

 

Ski- og støvleleje

Du kan finde information på Slopetrotters hjemmside vedr. f.eks. specifikation af skityperne.

http://www.slopetrotter.dk/passotonale/skileje

Når du har besluttet dig for, hvad du eventuelt vil leje, udfylder du tilmeldingsskemaet med pris og navn på valgte pakke.

Betaling

Depositum 1.450 kr. pr. person.

Restbeløbet inkl. skileje skal indbetales senest onsdag den 17. januar 2018.

 

Der indbetales til reg.nr. 6610 konto nr. 2836236. Husk at angive navn ved alle indbetalinger.

 

Tilmelding

Du er tilmeldt, når vi har modtaget tilmeldingsskema samt indbetaling af depositum på 1.450 kr. pr. person. Du modtager en bekræftelse på mail, når vi har din tilmelding.

Udfyld venligst tilmeldingsskemaet via link. Send det til Tina@bossanova.dk med cc: til Howard@bossanova.dk

 

Tilmeldingsskema – klik her

For at deltage på turen, skal du være medlem af Skiklubben Bossanova og have betalt kontingent for sæsonen 2017/2018. Er du endnu ikke medlem, kan du læse mere om, hvordan du bliver det, på vores hjemmeside www.bossanova.dk

 

Du skal være opmærksom på, at vi ikke tilbagebetaler depositum ved eventuelt afbud, med mindre turen kan afsættes uden omkostninger for arrangørerne. Der kan være et gebyr for ændring af navn i den forbindelse.

 

Forsikring
Idrætsulykkesforsikringen dækker via dit klubmedlemskab under Dansk Skiforbund/Danmarks Idrætsforbund. Kontakt Tryg eller DIF for at høre nærmere.

Se forsikringsbetingelserne på www.idraettensforsikringer.dk

Afbestillingsforsikring kan du bestille hos dit eget forsikringsselskab eller hos rejsebureauet.

 

Ski fakta vedr. Passo Tonale / Adamello

Piste kort Passo Tonale/Adamello

 

Bossanova arrangører på denne tur

Tina Lorenzen, tlf. 4033 1516, Tina@bossanova.dk

Howard Jack Riley, tlf. 2758 8044, Howard@bossanova.dk

Har du yderligere spørgsmål, kontakt os endelig.

 

 

Vi håber du har lyst til at tage med på den kommende Sydtur ”Classic” til Passo Tonale og vi glæder os til at være sammen med dig og en masse andre Bossaer på endnu en herlig skitur.

 

Mange hilsner fra Bestyrelsen

Bjørn, Mikael, Tobias, Hanne, Jan, Nicholas, Howard og Tina